Halvmara i marafart på lördag

varvet_maran

Jag sket lite i det blå skåpet i år och anmälde mig både till GöteborgsVarvet och Stockholm Marathon utan att fatta att de bara var separerade med en vecka just detta år när det vanligtvis är två veckor mellan dem.

Länge och väl har jag funderat på hur jag ska tackla detta. Ska jag maxa båda loppen med risk för att bryta ihop i slutet av maran pga trötta, outvilade ben från Varvet? Ska jag maxa Varvet och ta det lugnt i Stockholm? Eller jogga igenom Varvet för att försöka prestera på topp på Stockholm Marathon?

Efter oräkneliga om och men har jag i alla fall tagit beslutet att genomföra GöteborgsVarvet i marafart och ta det som ett genrep. Detta innebär att farten kommer ligga på ungefär 4:45 min/km eftersom det är ungefär där jag hoppas hamna på maran. Det skulle innebära en sluttid på Varvet på lite drygt 1:40 men skulle det hamna närmare 1:45 så är det ok också. Lyckas jag hålla 4:45-tempo hela Stockholm Marathon så skulle det innebära en ”putsning” av PB’t med över 10 minuter då sluttiden skulle bli ca 3:20.

Att det blev just såhär baseras nog en hel del på att jag lyckades sätta nytt fint personbästa på halvmaran redan för nägra veckor sedan i Kungsbacka så jag vet att jag kan prestera riktigt bra på den distansen, nu hoppas jag bara kunna göra samma sak på maran som ändå nog får anses vara min favoritdistans.

Känns skönt att ha tagit beslutet och cementerat det lite extra. Ser fram mot båda loppen och hoppas att det blir två relativt sköna resor och två underbara målgångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation