Cykling i Barcelona

Förra helgen var jag med jobbet i Barcelona. På alla sätt en mycket trevlig resa, till och med över mina höga förväntningar, med god mat, god dryck, trevliga arrangemang – bland annat en rundtur med elcyklar och båt och salta bad – och såklart söta, snälla och trevliga kollegor.

Söndagen var ganska oplanerad med obligatoriska saker så jag hade tillsammans med tre kollegor bokat in mig på en guidad cykeltur via bolaget Terra Diversions. Vi hade bokat privat guide som skulle lotsa oss genom bergen nordväst om staden men när vi väl var på plats föll en av kollegorna ifrån pga sjukdom och själv hade jag också gått och dragit på en segdragen förkylning så vi enades om en lite lättare tur längs havet norrut och två klättringar över de lite snällare bergen nordost om staden.

Laddad som f-n

Laddad som f-n

Redo för avfärd

Redo för avfärd

Första rödljuset efter 40 meter

Första rödljuset efter 40 meter

Vi gav oss av och visste att den första milen ungefär skulle bli mer eller mindre transportsträcka men det var ganska skönt att lära känna cykeln (en Orbea) mellan rödljusen innan vi fick börja trampa på och få lite fart. Väl ute vid havet och strax före den första klättringen stördes vi lite av en triathlontävling som gjorde vägpassagen lite trång och knölig men tills slut var vi igenom och började klättra uppför berget från byn Tiana. Första klättringen var ca 6-7 km lång och drygt 300 höjdmeter. Vi tog det riktigt lugnt men det var ändå rätt jobbigt, men ändå härligt att köra serpentiner upp, och skönt att nå toppen och sedan få susa nedför i 50 km/h.

Sen hade vi en relativt platt passage fram till nästa klättring. Där fick vi välja mellan en lite tuffare och en lite enklare och i sällskapet kom vi fram till att den lite lättare passade oss bäst. Den var ändå ganska lång och tuff. Väl uppe tog vi en kort rast och drack vatten och sedan kastade vi oss nedför berget igen. Mot havet, mot Barcelona.

Väl nere vid havet träffade vi på ett annat gäng cyklister som var på väg till Barcelona och det blev lite klungkörning tillsammans med dem. Men vår guide fick dra och ta vinden, han hade ju trots allt betalt. Vi andra låg på rulle i 35 km/h längs havet i Spanien en solig septemberdag och bara njöt.

Sista milen blev återigen transportsträcka och nu kändes den längre än på morgonen. Eller i alla fall tråkigare. Men vi anlände till uthyrningsfirman efter 81 km cykling på drygt 4 timmar. Någon vidare fart var det ju inte tal om men vårt fokus hade ju inte heller varit det. Flack cykling i bra fart i klunga kan vi cykla hemma, här ville vi uppleva nåt och få klättra lite och båda de önskemålen fick vi uppfyllda.

Den som åker till Barcelona och vill cykla lite rekommenderas starkt att ta kontakt med Terra Diversions. Riktigt bra guide. Helt ok priser (vi betalade €75 per person för hyra och guide) och det går att bara hyra cyklar utan guide också.

Vår runda

Vår runda

Höjdkurvan för rundan

Höjdkurvan för rundan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation