Klubbansluten

Efter otroligt många vändor och tankar i huvudet om jag har beslutat mig för att gå med i en riktig löparklubb. Ett tag funderade jag på Solvikingarna som vore ett av de mest naturliga valen när man bor i Göteborg men de kräver att man ställer upp som funktionär på minst två tävlingar om året och det har jag faktiskt inte lust med. Efter några om och några men till beslutade jag mig för Team Ultrasweden.

En anledning till att ansluta mig till en klubb är för att kunna ställa upp i tävlingsklass på vissa tävlingar. En annan är att känna lite gemenskap. Men jag är inte mycket för gemensamma träningar och sånt, jag springer helst själv. Använder tiden jag är ute till att tänka och andas. Med två barn hemma och just nu föräldraledig är ensamheten rätt skön. Och jag dras mot längre och längre distanser så ultra känns helt rätt.

Så i höst ser mig mig i Team Ultraswedens färger, åtminstone på Mariestads Marathon och Göteborg Marathon som är de hittills spikade tävlingarna i höst.

tus

One Thought on “Klubbansluten

  1. Jag resonerade på samma sätt när jag gick med i klubb förra året. Det naturliga valet för mig rent geografiskt är Enhörna IF som dessutom är en väldigt anrik förening dit jag har nära. De har dock ganska stora krav på att man är med på flera arrangemang som klubben har (inte bara löpartävlingar), hjälper till vid Valborg m m och dessutom kände jag att intresset från klubbens tränare (som är ganska elitinriktad) inte var så stort. Nu är det dock annorlunda då de har börjat med en bredare satsning mot motionärer.

    Hur som helst så valde jag en mindre klubb där medlemsskapet kostade hälften, och där inte krav på funktionärsskap och annat var så stort. Så mycket gemensamma träningar har vi inte men några gemensamma aktiviteter då och då i alla fall. Det är ändå kul att tävla i klubblinnet, träffa klubbkamrater vid tävling och ha kontakt med klubben via sociala medier. I min första tävling för klubben vann jag ett DM-guld i Marathon i M40 vilket var roligt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation