Mullespring i Hisingsparken

Min son sticker varje söndag till skogs med sina Mulleledare och Mullekompisar. Det är fantastiskt att ha Friluftsfrämjandet som arrangerar detta så att barnen får komma ut i skogen, leka med kottar och pinnar och dessutom lära sig saker om skogen och naturen. Dessutom är det i jämförelse med många andra barnaktiviteter billigt. Igår fick barnen lära sig om fjärilar och vilka stadier av utveckling de går igenom innan de verkligen blir fjärilar och kan flyga.

Hittills har jag oftast varit med i gruppen då sonen haft lite svårt att släppa taget och bara hänga med gruppen och ledarna, trots att en av ledarna är en av hans bästa och äldsta kompisars mamma, men igår gjorde vi en deal jag och sonen. Jag följde med från samlingsplatsen till deras speciella Mulleplats, sen sprang jag i skogen och när jag sprang förbi Mulleplatsen med jämna mellanrum så stannade jag till och kollade läget. En grym deal för båda tyckte vi i efterhand. För jag fick springa och Oskar hade mig med sig. Och när vi kom hem så hade jag ju redan tränat och kunde vara med med honom istället.

Min löptur gick runt på två av spåren i Hisingsparken, Göteborgs största park, och det var lite folk ute men inte så mycket som jag trott. Det är nog fler än jag som inte tänker på att den parken ligger där, det känns som en bortglömd park. Så jag vill slå ett slag för den! Stick dit och promenera eller spring eller cykla och utnyttja den! Det är fina spår, fin omväxlande natur, nära till Kättilsröds 4H-gård och tyst och lugnt. En chans att andas!

Välkommen till Hisingsparken

Välkommen till Hisingsparken

Jag fick ihop drygt 15 km i en miljö jag inte är van att springa i. Det känns i benen, men det är en skön träningsvärk. Så denna dealen kommer göra sonens Mullesöndagar ännu roligare för mig, men då och då kanske jag väljer att följa med Mullegänget också, för det är fantastiskt roligt att hänga i skogen med sonen också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation