Bästa müslireceptet

musli

Nu har jag experimenterat och grejat hit och dit med olika ingredienser i min müsli och kommit fram till att följande är den optimala blandningen, i alla fall för mig. Så jag är vänlig och delar med mig av receptet så att fler kan få en god morgon, med denna blandning i filen, yoghurten eller kvargen.

Ingredienser

1 dl rågflingor
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1,5 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter eller mandlar
1-2 tsk vanlijsocker
0,5 tsk salt
1-2 tsk kanel
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja

Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla grejer utom vatten och olja. När ugnen är varm, häll i vattnet och oljan och rör runt. Häll genast över blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt och fördela ut det jämnt över plåten. In i ugnen ca 5 minuter, ta därefter ut plåten och blanda runt müslin lite. Upprepa en gång till. Efter andra blandningen kan den behöva några minuter till men var varsam så att den inte bränns, och rosta müslin till den grad du gillar.

Vill du så blanda i en dl russin när müslin rostats klart men ännu inte svalnat, själv tycker jag bäst om den utan russin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation