Kungsbackaloppet 2014

Återigen den tiden på året. Slutet av april betyder Kungsbackaloppet och vanligtvis också årets första tävling. I år har jag ju dock hunnit med Paris Marathon så distansen var jag inte rädd för, det skulle trots allt bli min 15:e halvmara så att jag klarar av att springa 21 km är jag trygg med, nästan vilken dag som helst året om.

Jag packade med mig sambon och dottern i bilen och körde ner i underbart vårväder, det kändes mer eller mindre som sommar, och när jag gick och hämtade nummerlapp åkte de vidare till en av sambons väninnor. Såklart är det kul att ha publik men jag försöker sätta mig in i hur kul det är att vara publik också och känner ”nej, inte så kul” och därför tycker jag oftast att det känns bäst om jag vet att mina medföljare gör nåt annat, nåt roligt, under tiden jag springer.

Efter att ha sprungit på en f.d. kollega var det dags för start. Jag visste inte riktigt hur banan gick, för det var en ny bansträckning i år, och jag var inte heller riktigt säker på min form snabbhetsmässigt på halvmaran så jag började lite lugnt men ändå med kontrollerat tryck i steget. Hade väl några som sprang förbi mig men när det kändes riktigt bra efter en km började jag öka farten lite och försökte hålla mig mellan 4:30 och 4:40/km. Lite tappade jag det efter 12-14 km och efter 18 fanns det inte mycket ork kvar i kroppen och tempot sjönk ännu mer. Men i mål snittade jag 4:37/km vilket jag är grymt nöjd med. Där har jag nåt att gå på i Varvet om några veckor i alla fall.

Lite få vätskekontroller för min smak, lite knixigt genom Kungsbacka torg men annars riktigt bra arrangemang.

15 halvmaror avklarade!

Före loppet, ser ju sjukt snabb ut, nästan löjligt

Före loppet, ser ju sjukt snabb ut, nästan löjligt

IMG_2094

Efter loppet, inte lika snabb men svettig och nöjd i motljus

One Thought on “Kungsbackaloppet 2014

  1. Inger on 29 april 2014 at 12:59 said:

    Grattis, snyggt jobbat!
    Noterar att du springer snabbare än jag cyklar.. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation