Sanningen framträder ur feberdimmorna

Förra veckan var alla i familjen sjuka. Lilla Ellen var först ut redan förrförra lördagen med feber och snuva, sen följde Hanna med nästäppa och på måndagen fick jag hem en Oskar med ont i halsen. Själv höll jag mig på benen fram till tisdag-onsdag när det först kom en liten irriterande hosta krypande och i dess fotspår en rejäl feber på ett par dagar. Toppnoteringen denna gången hamnade på 39,5 tror jag och det är inte kul med så hög feber när man är så till åren kommen som jag är.

Tur att det finns bra knark

Tur att det finns bra knark

Mycket Ipren blev det för att orka med mig själv och barn som blev friska snabbare än jag och Hanna. Och jag vet inte vad jag tycker om hostmedicin men hjälper det så hjälper det och funkar det inte så var det inte många kronor som blev kastade i sjön.

Men i feberdimmorna fick jag också en uppenbarelse: Det är löpare jag är mest, det är löpningen som är det roligaste. Hela resan med min satsning på Klassikern har varit fantastiskt kul men från och med nu kommer cykling, skidåkning och simning få stå tillbaka för löpningen. Jag tror att jag kan blir både snabbare och mer uthållig om jag tränar mer målinriktat med löpningen men med den tid jag har att lägga på träning, kanske max 5-6 timmar i veckan har jag svårt att bli så bra jag vill inom alla fyra konditionsgrenarna, hur roliga de än må vara. Men inget hindrar ju att jag ibland luftar cykeln eller våtdräkten ändå, för att få lite varierad träning, men fokus ska vara på löpningen framåt.

Nu ska jag bara sluta hosta och se hur/om jag tar mig igenom Paris Marathon om knappt två veckor. Det blir nog kul även om min initiala målsättning – att sätta nytt marathonpers – inte kommer gå att uppfylla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation