Sista skidpasset före Vasaloppet?

Med 17 dagar kvar till Vasaloppet 2014 stack jag i torsdags iväg till Borås för att köra lite skidor på snö. Att vi ska få nån mer snö att tala om i Göteborg känns inte troligt och även om jag inte varit och kollat på kostsnöspåret i Skatås är jag ganska säker på att jag får lika bra träningseffekt av att springa ett pass, eller kanske rullskida, som att köra där. Borås däremot hade en slinga på 4 km med riktigt bra spår.

 

20140216-213318.jpg

Skidorna var som vanligt preparerade sedan dagen innan, det tar ju en stund att göra det och jag ville utnyttja dagsljuset till åkning, inte vallning, och jag testade med Orange burk från SkiGo. Funkade hyfsat i alla fall även om det slet hårt på vallan i det blöta föret. Troligen blir det inte fler pass på snö nu innan Vasaloppet. Jag ska försöka rullskida några gånger men egentligen spelar det nog inte så stor roll, jag är så tränad (eller otränad) som jag är och vad jag gör det nästkommande två veckorna har sannolikt väldigt liten effekt på mitt resultat på Vasaloppet. Men mentalt känns det ju bra i alla fall…

Inför Vasaloppet är jag spänd men inte nervös. Jag känner mig mycket säkrare på skidorna i år än jag gjorde i fjol och jag är också bättre tränad vilket visade sig på Västgötaloppet där jag seedade upp mig till startled 8 i Vasaloppet. Men en anspänning finns ju, nästan mest för allt runtomkring. När skidorna väl är vallade och vi står i startledet i Berga by så finns det inte så mycket att fundera på, då är det bara att staka, diagonalåka, saxa och dricka blåbärssoppa i några timmar. Sen oroar jag mig kanske lite över väder och sånt, men jag kan inte göra nåt åt det och det blir samma för alla. Men såklart hoppas jag på lite kallare än förra året för det var inte mycket till spår kvar i skogarna innan Mora när jag kom i mål. Kylan gör ju att spåren håller mycket bättre och är snabbare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation