Läxan gjord

I fredags hade vi på Wipcore vår första lektion med simcoachen i vår simkurs. Tanken är att vi ska lära oss simma enligt tekniken Total Immersion som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Vi börjar verkligen från början och tur är väl det för de flesta av oss – kanske alla – är verkligen nybörjare och behöver en bra grund att stå på, eller att simma på kanske.

Mot slutet av första lektionen gav vi oss på en övning som kallas Skate och ser ut ungefär såhär:

Mitt problem i fredags var att när jag vände upp huvudet för att andas så hade jag 20-30 cm vatten över munnen. Jag hade alltså jobbat mig nedåt under tiden jag simmade. Så läxan till imorgon var att öva på detta. Och idag på väg till jobbet åkte jag förbi Lundbybadet och simmade lite.

Det var enklare idag, dels för att det är grundare i bassängen så det är lättare att ”börja om” och dels för att det var lättare att känna att jag var kvar i vattenytan när jag inte hade badmössa på mig. Tror jag fick snits på det till slut och kunde nog göra en 25:a på varje sida ganska ok ändå. Sen passade jag på att simma några längder också och kände att jag fick ett jäkla tryck i simningen helt plötsligt.

Ser med spänning fram mot morgondagen och lektion nummer 2!

Wipcore goes swimming

Wipcore goes swimming

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation