En fantastisk vintersporthelg

Det är inte så mycket vinter i Göteborg. I alla fall inte om man med vinter menar snö – vilket jag gör – men menar man kallt så är det helt ok. Några minusgrader och det finns ju trots allt några små ansamlingar av snö här och var. Så att få till en vintersporthelg i Göteborg är inte det enklaste, men vi lyckades. Låt mig ta er med…

Redan tidigt i veckan började sonen prata om skridskoåkning. Jag minns ärligt talat inte hur vi kom in på det, det spelar kanske mindre roll i sammanhanget. I lördags efter en sen frukost rullade i alla fall hela familjen mot Isdala, ishallen i Kortedala. Väl där möttes vi av beskedet att GP Pucken spelades där inne och allmänhetens åkning var inställd. Trist tyckte vi alla och sonen var nära ett sammanbrott… Vi lyckades hitta att isplanen på Heden var öppen för allmänheten och åkte dit istället.

Is på Heden

Skridskor mitt i stan

Eftersom jag inte åkt skridskor på lääänge och sonen inte kunde åka skridskor så fanns det faktiskt inga skridskor i vårt annars ganska välfyllda förråd av sportartiklar. Så vi hyrde och hittade bra grejer åt sonen och hyfsade åt mig. Sambon och dottern stod vid kanten och behövde inga grejer. Första tio minuterna var en ren uppförsbacke. Sonen trillade och trillade och trillade och var nära att ge upp, han ville hellre fika på läktaren. Som den hårda pappa jag är tvingade jag honom att fortsätta och efter ett tag gick det lite bättre och vi körde med en bock för att hålla balansen. Vi fikade också, men när isen ändå skulle spolas så åkte vi hem. Redan på väg till bilen framförde sonen sina önskemål om att återvända till isen redan dagen efter. Det är ju alltid lättast att ha sin egen utrustning. Då vet man att det man har finns och passar och funkar, och man lär sig att ta hand om utrustningen. Så vi bestämde att vi skulle åka till ”Snabb Sport & Byteshandel” och skaffa skridskor åt både mig och sonen. Behöver jag säga att sonen somnade gott den kvällen?

Snabb sport och byteshandel

Bra ställe med begagnad sportutrustning till bra pris

På söndag morgon lämnade jag resten av familjen hemma en stund och åkte till Skatås för lite längdskidåkning. Redan på lördagen öppnades skidspåret med konstsnö på en ca 1 km lång bana och jag tänkte att om jag är på plats tidigt så är det kanske inte så mycket folk i spåret, men oj så fel jag hade. Det var ganska mycket folk och eftersom det är enkelspår åt båda hållen finns det inget ställe för vettiga omkörningar. Sen är jag väl ”förstörd” efter några körningar i Borås men jag reagerade på att spåren var ganska dåliga också. Men, men, bättre än inget och det var skönt att få åka en mil strax under 5-tempo och känna att jag nästan fick hålla igen. Och ändå, med tanke på den ringa snömängden så är det bra att det ändå finns möjlighet till skidåkning så nära stan.

Spåren var sådär...

Spåren var sådär…

Efter skidåkningen var det av direkt hem, byta kläder och hämta sonen för nästa vintersport. Vi åkte och köpte utrustning, skridskor och hjälm – viktigt med blå hjälm med galler – och sen åkte vi skridskor tills vi knappt orkade stå. Vi tog en liten paus för kaffe, varm choklad och korv i bröd när de spolade om isen – det var f.ö. spännande att se för sonen – men annars var vi på isen hela tiden och hade hur kul som helst.

Fika medan Zambonin gör sitt

Fika medan Zambonin gör sitt

Och slutligen blev det såhär bra med sonens skridskoåkning. Och gnistan att fortsätta lära sig och åka mera finns där så jag tror det blir många timmar på isen under vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation