Diagonalåkningen börjar funka

Igår var det ett underbart vinterväder här i västra delarna av Västra Götaland. Så efter att ha fått sovmorgon till strax efter åtta i alla fall – även om dottern såklart varit uppe på natten en stund – åt jag frukost i lugn och ro innan jag packade in mig i bilen med skidor och alla tillbehör för ännu en resa till Borås skidstadion. Lite trist för de som sköter spåren var att deras kortmaskin var trasig så de kunde inte ta betalt om man inte hade kontanter. Bra för mig iofs som sparade 70 kronor, men det är det faktiskt värt att kunna åka på bra spår.

Underbart med snö och skidåkning

Underbart med snö och skidåkning

Bra spår var det, i alla fall i början, men det var också väldigt mycket folk i spåret så i uppförsbackarna blev det mot slutet lite sönderåkt, mest av de som inte orkade diagonala uppför (växel 2) utan fick saxa (växel 1). Men det gjorde inte så mycket. Jag fick ändå till 25 km på ungefär två timmar vilket var bättre än jag hade trott. Och än bättre var att jag lärde mig lite mer om min utrustning; jag lärde mig att mina nya pjäxor är väldigt avancerade med massor av inställningsmöjligheter efter att jag fått skav av dem och tittade lite närmare. Och jag lärde mig att diagonalåka. På riktigt tror jag. Jag fick ganska bra fart både uppför och på platten med den växeln och viktöverföringen funkade och så även att verkligen glida på varje ”steg”. Klara framsteg i alla fall.

Mina skidskor - fischer rc7

Mina pjäxor – fischer rc7

En annan riktigt rolig grej var att alla verkligen samsades i spåret och det var skidåkare av alla möjliga nivåer där. Från t.ex. Erik Wickström som verkligen åker snabbt till ett par gubbar med relativt stora magar och jeans och ett gäng barn som hade kul de också. Och vad jag hörde så var ingen sådär bufflig och klagade eller krävde att nån skulle gå ur spår eller så. Alla var där på samma villkor och alla hade samma rätt till spåret. Skönt att se att man kan samsas. Och kidsen som var där och åkte var riktigt duktiga. Ska försöka få ut min egen son i veckan eller till helgen på en provtur, om han inte har växt ur skidorna han fick förra året.

Många varv blir det

Många varv blir det

Här ser man också periodiciteten i varven. Samma upp- och nedförsbackar kommer varje varv

Här ser man också periodiciteten i varven. Samma upp- och nedförsbackar kommer varje varv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation