Årssammanfattning 2013

Tiden går så snabbt och redan har två veckor av 2014 passerat. Således verkligen hög tid att sammanfatta förra året och börja tänka på mål och liknande för 2014.

Min totala träningstid – vilket är vad jag har beslutat mig för att koncentrera mig på – blev hela 210 timmar. En ökning med cirka 40 timmar jämfört med 2012. Som den nedanstående grafen visar så är tidsfördelningen på löpning och cykel ungefär lika, det har blivit ganska mycket skidor och en liten skvätt simning. Det enda som gått ner under 2013 jämfört med 2012 är gruppträning (såsom Bodypump, ViPR m.m.) och styrketräning. Så träningsmässigt är jag alltså nästan helt och hållet nöjd med år 2013, bättre hade det knappt kunnat bli.

Träningstid 2006-2013

Träningstid 2006-2013

Men oftast tränar man ju inte för tränandets skull. Det finns ju nån mening med att träna, som t.ex. att bli bättre, snabbare, starkare, smalare, snyggare, trevligare eller vad du nu vill. Mitt stora mål för året var att genomföra Vasaloppet och Vätternrundan och därmed fullborda min satsning på En Svensk Klassiker. Detta lyckades jag med och jag är otroligt stolt över att jag gjorde det. I övrigt har året varit ganska fritt från mål, förutom tidsmål på individuella lopp såklart. Jag lyckades ju sätta ett personbästa på halvmaran i Kungsbacka.

Nöjd!

Ska fundera någon dag till på vad jag har för mål med det hittills finfina året 2014. Återkommer om det…

2 Thoughts on “Årssammanfattning 2013

  1. Terese Ullgren Karlsson on 14 januari 2014 at 11:17 said:

    Tycker du är grym Johan!
    Från ”inte så speciellt idrottsintresserad (eller?)” till snudd på träningsnarkoman. En inspirationskälla för många! För mig som tränat hela livet, är det ändå ofattbart att man kan springa så långt som du gör, på så kort tid. Kanske kan man benämna det dold talang och en STARK vilja! Eller?… Önskar dig stort Lycka till med kommande mål, vad du nu kommer fram till att de ska innehålla. Hälsningar gamla klasskamraten Terese

    • johan on 14 januari 2014 at 13:24 said:

      Oj, tack Terese, det var snällt sagt. Skulle dock säga att jag till och med gått från ”totalt idrotts-ointresserad” till träningsnarkoman… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation