Valnötspasta

Jag bara måste dela med mig av detta receptet som jag hittade på upp och hoppa förra veckan. Nåt i det fick mig att tända till redan när jag såg rubriken, jag gillar valnötter och pasta liksom. Och för den som inte orkar klicka sig in till receptet via länken så kommer det här också, jag skulle säga att det är ca 3 portioner för lagom hungriga människor…

1 paket färsk tagliatelle
2 nävar valnötter
1/2 dl solrosfrön
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl grädde
salt
peppar
mozzarella
basilika

Rosta snabbt valnötterna och solrosfröna i en torr stekpanna på hög värme. Se till att de inte blir brända bara. Ner med de rostade nötterna i en mixern tillsammans med vitlöken, oljan, salt och peppar. Kör mixern så att du får ett lagom smuligt resultat.

Koka pastan och koka samtidigt upp grädden. Slå grädden över nötmixen och blanda runt.

Slå av vattnet av pastan och häll tillbaka pastan i grytan, ös på nötsåsen och blanda runt.

Servera med mozzarella (jättegott) och några basilikablad (om du gillar sånt)

Är inte mycket för att fotografera min mat så det blir några valnötskärnor istället

Är inte mycket för att fotografera min mat så det blir några valnötskärnor istället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation