Mintkyssar

Igår gjorde jag, med dottern i BabyBjörnen på magen, mintkyssar. Det är nog det julgodis jag gillar bäst, även om det inte är så väldigt juligt. Problemet med att göra mintkyssar är att det finns hur många recept som helst och eftersom jag gör det en gång per år så minns jag inte från gång till gång. Därför tänker jag att jag skriver ner receptet här och hoppas på att jag hittar det här när det blir dags för nästa mintkyssbak om ungefär ett år.

IMG_1503

Ingredienser:

6 dl socker
2 dl vatten
2 msk glykos
17 droppar pepparmintsolja
60 gram smält mörk choklad

Beskrivning:

Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull och värm till 120 grader. Blanda i pepparmintsoljan och låt blandningen lugna ner sig lite i kastrullen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och rör runt med en sked så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli vit och grynig och börja stelna. Häll/ös då ner den stelnade smeten i en metallbunke och värm den över vattenbad så att det smälter igen. Om det inte vill bli lättflytande så tillsätt lite vatten men bara någon tesked åt gången.

Droppa ut smeten i plättar stora som femkronor på bakplåtspapper eller en bricka eller skärbräda. Låt stelna. Smält chokladen och lägg en klick ovanpå varje mintplätt och låt även denna stelna, kommer ta några timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation