438 dagar – bokrecension

Bra bok!

Bra bok!

Cecilia i bokklubben valde att vi skulle läsa 438 dagar och det gjorde mig glad då jag redan mentalt lagt den på min läslista. Så jag köpte den som e-bok på Dito och började läsa. Jag måste säga att jag fastnade direkt… Jag visste ju liksom hur det skulle gå; att de skulle fångas och fängslas och senare friges, men både Johan och Martin har verkligen förmågan att skriva på ett sätt som gjorde att jag bara ville fortsätta läsa.

Jag vet att jag – när de åkte fast – reagerade som att de får skylla sig själva som ger sig in med en terroristklassad organisation och så verkar de själva också ha resonerat lite. De var ju medvetna om riskerna när de gav sig in i Etiopien och sen är det klart att de hade nog räknat med att släppas mycket snabbare just för att de var journalister. Speciellt ”roligt” tyckte jag att det var att läsa om hur reglerna ändrades från dag till dag i fängelset för att passa de olika kommittéerna och fängelseledningen och hur själva fängelset funkade. En fånge hade läst om hur fångarna i Storbritannien satt fängslade en och en i små celler och kommenterade det med de i Kalityfängelset i alla fall hade varandra.

Lite sorgsen var jag när boken var slut. Jag hade gärna läst mer, och det är väl ett bra betyg. Jag tyckte den var mycket bra och det ska bli spännande att diskutera den med mina bokklubbskompisar den 12 december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation