Swimrun, kalas och skog

En helt fantastisk helg är till ända. Av nån anledning är ju nästan varje helg en fantastisk helg, liksom nästan varje dag är en fantastisk dag. Men helgerna, när jag får spendera nästan all min tid med min kära lilla familj, är snäppet bättre en vardagarna. Familjen betyder verkligen otroligt mycket.

Lördagen började tidigt med en tur till Kärra simhall där sonen har sin simskola. Det är lite jobbigt att ”tvingas” upp redan vid sju även en lördag men det är ju under en begränsad tid. Och för att göra det hela lite roligare så låg jag och gjorde trevande försök med Total Immersion-simning ett par banor bort från simskolans bana. Gick väl sådär kanske, men övning ger färdighet. Efter simskolan skyndade vi i oss en frukost och sedan en tur till Kungälvs lekland där en av sonens kompisar hade kalas. Själv satt jag i caféet och drack kaffe och snackade triathlon och löpning med en annan av papporna medan sonen sprang sig toksvettig och lycklig.

Bland annat en motorcykel fanns på leklandet.

Bland annat en motorcykel fanns på leklandet.

Väl hemma från kalaset fanns en tanke på en promenad med resten av familjen men sonen tyckte att han och jag – dvs killarna – skulle sporta istället. Så han tog cykeln och jag svidade om till löparkläderna och sen gav vi oss ut i ett litet svagt duggregn. Turen resulterade i 4 km i rätt bra fart. Lite mer träning så kommer han verkligen att dra upp tempot på mina kortare pass. Eller hänga med på längre kanske. Men tänk att ha honom på cykel framför när jag ska försöka pressa ner mig i lite under 4 minuter per kilometer. Perfekt! Så vi tränade både simning och löpning tillsammans, det måste väl klassas som Swimrun?

Resultatet av vår cykel-spring-tur

Resultatet av vår cykel-spring-tur

Efter detta tillät vi oss att slappa i soffan lite, äta en god middag och njuta en fruktsallad till efterrätt. Med vaniljkesella som är min nya favorit…

Söndagen började lite lugnare, med en skön lugn frukost med rostat bröd och kaffe och ägg och sånt gott. Sen stack jag och sonen på Mulle i regnet. Många barn hade fallit ifrån för att det regnade med lite regn stoppar aldrig familjen Brodin. Man torkar ju sen liksom. Dagen till ära kom till och med självaste Mulle och hälsade på i skogen.

 

Bygge av regnskydd

Bygge av regnskydd

Vi byggde ett regnskydd där vi kunde ta vår fika men största delen av tiden lekte vi bara i skogen och det är alltid så kul att se hur barnens fantasi får fritt spelrum i skogen. Hemma i lägenheten är ju en pinne alltid bara en pinne men i skogen är en pinne en korv och en annan pinne ketchupflaskan medan en tredje pinne är en bil. Och de har hela tiden koll på vilken pinne som är vilken. Härliga ungar… Skogen är ett bra ställe att hänga med dem.

Senare på eftermiddagen åkte sambon och sonen på bio med en av sonens bästa kompisar, Flygplan var filmen för dagen, och jag fick stanna hemma och busa med världens sötaste dotter. Vi satte på en schysst spellista med 90-talsmusik och dansade och sjöng och skrattade.

Världens sötaste dotter?!

Världens sötaste dotter?!

Och hela helgen passerade utan sockerintag. Bara en sån sak. Hade en kvart igår när jag var otroligt chokladsugen men det löste sig. En banan och ett tuggummi så var jag inne på den smala vägen igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation