Tröttande – men ack så energigivande

Det är allt bra konstigt med träning. Å ena sidan så är det ju ett faktum – rent av oomkullrunkeligt – att det tar energi från kroppen att träna. Springer jag en mil så gör jag av med mer energi den dagen än om jag inte hade sprungit en mil. Å andra sidan ger det också energi att träna. I alla fall för mig.

MobilePhoneBatteryTool

En dag när jag har tränat är jag mycket mer energisk och pigg än en dag när jag inte tränar. Jag säger ibland att en dag utan träning är en meningslös dag. Lite på skämt såklart men det ligger allt lite allvar bakom det också.

För egen del så är jag ju nybliven tvåbarnsfar och med en 5,5-årig son (det där halvåret är otroligt viktigt) och en 6 veckors dotter blir det inte jättemycket sömn. En normal kväll kommer jag och sambon i säng runt 23 och själv går jag upp vid 6 för att hinna få i mig själv och sonen frukost före jobb och dagis. Där emellan väcks vi en gång av dottern som vaknar och vill ha mat. Den väckningen sker oftast mellan 2 och 4 någon gång.

Utan träningen hade jag tyckt att detta var jobbigare än jag tycker nu. Det är i alla fall min bestämda uppfattning och från den kryper jag inte en tum. Men att få komma ut och springa en timme eller två – eller för den delen träna nåt annat också – gör att energin och viljan att ägna mig åt familjen blir större. Det är liksom som att träningen både drar ur och laddar batterierna men att den laddande effekten är bra mycket större än den utdragande mekanismen.

Konstigt, men så är det. Nån som håller med? Eller har helt annan syn på det?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation