Total Immersion introduktion

Igår hade jag förmånen att genom jobbet åka på ett event i Falkenberg där Anna Karin, från simcoachen.se, tillsammans med Carl, från Falkenberg Strandbad, pratade dels om hur frisim och utbildning i frisim kan användas som friskvård på företag och dels om hur Falkenberg Strandbad är ett bra aktivt hotell med möjligheter för alla möjliga träningsformer.

Schysst hotell

Schysst hotell

Först fick vi höra lite om upplägget och sedan var det dags att simma lite. När vi började kunde jag kanske simma 10 meter frisim, sedan höll jag på att få lite panik för att jag lyckats svälja 5 liter vatten i mina försök att andas. Vi fick först lära oss att flyta och sedan ta några armtag. Sedan förbättra armtagen, ta breda armtag, vila med armen framför kroppen tills nästa arm kommer fram m.m.

När jag precis tyckte att jag lyckats få snurr på grejerna var det dags att lägga in benen också. Phew, det var klurigt. Men det gick ändå ganska bra. Efter 90 jobbiga minuter lyckades jag simma 50 meter frisim på 55 sekunder, helt godkänt. Och efteråt fick jag höra av coachen att jag gjort stora framsteg under passet, och det tyckte jag själv också.

Bra coach

Bra coach

Med lite tur så kommer vi på jobbet att ta en grundkurs i TI-simning via simcoachen.se under hösten och då kommer jag blir grym simmare. Och så har jag nåt att öva på under tiden som sonen är på simskola på lördagmorgnarna. För annars är det bra tufft att motivera sig till att gå upp kl 7 en lördag, även om det är för hans simutbildnings skull.

One Thought on “Total Immersion introduktion

  1. Pingback: Läxan gjord - jBrodin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation