Identitetskris – Löpare? Cyklist? Skidlöpare?

Först tänkte jag skriva att jag på lördag gör min tävlingsdebut för året – när jag springer halvmaran Kungsbackaloppet – men sen kom jag på att det är ju inte sant. Inte alls sant faktiskt. Jag har ju tävlat tre gånger hittills i år: Västgötaloppet, Huskvarna Ski Marathon och inte minst Vasaloppet.

Jag är liksom fortfarande så inställd på att jag är löpare att jag inte ser dessa som tävlingar, fast de i allra högsta grad är det.

Och jag får en liten klump i magen när jag ser min träningsdagbok som för året (fram till skrivande stund) bara innehåller 23 mil löpning. Jag tänker, har jag inte tränat mer? Hur ska detta gå? Men sen kollar jag total träningstid och ser 74 timmar hittills i år. Det är betydligt mer än samma tid förra året. Fast då hade jag precis lagt om träningen från mest löpfokuserad till Klassikerfokuserad.

Jag måste försöka – åtminstone temporärt – släppa att löpare är allt jag är. Jag är konditionsmotionär. Jag älskar att träna löpning. Skidåkningen gav mig mer och mer för varje mil jag körde. Det är en otroligt skön känsla att med cykeln attackera en backe och besegra den. Simningen ska jag ge ytterligare chanser i år, men öppet vatten är väldigt rofyllt.
Jag får inte längre mäta träning i löpta kilometer per månad.
Jag får mäta träningen i tid.
Värdera en timme löpning på samma sätt som en timme cykling.
Värdesätta en timme kvalitet på samma sätt som en timme ”junk miles”

Men det är inte lätt att ändra tankebanor och tankesätt. Jag lär kolla på summeringen av löpta kilometer många gånger till och chockeras över hur få jag har fått ihop. Men självinsikt är första vägen till tillfrisknande 🙂

Och vad som händer när Vätternrundan om några månader sätter punkt för min Klassikersatsning, det får vi se. Allt är möjligt, inget är otänkbart.

På lördag svidar jag upp i jogg.se-linne och springer halvmara

På lördag svidar jag upp i jogg.se-linne och springer halvmara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation