Cykel på nya SATS Eriksberg

Igår gjorde jag mitt premiärbesök på det nya SATS centret i Göteborg, beläget i Eriksberg på Hisingen. Det är SATS enda center på Hisingen för tillfället och det öppnade förra helgen.

Jag åkte dit några minuter tidigt för att kunna kolla in hela centret och blev mycket nöjd över vad jag såg. Såklart var det nya fina fräscha maskiner och det var gott om löpband och ellipsmaskiner och även fanns det två stakmaskiner som blir bra inför nästa års Vasalopp.

Gott om bra löpband

Gott om bra löpband

Jag var dock bokad på en pulsbaserad cykelklass (Cycling Pulse) och begav mig strax till cykelsalen som var riktigt fin med moderna elektroniskt styrda cyklar.

Cykelsalen

Cykelsalen

Bland annat så var motståndet elektroniskt reglerat och visades som en siffra i en display så om jag i en spurt uppför en backe kände att nästa gång kan jag lägga på lite mer motstånd så kunde jag lätt se att jag denna gången körde på växel 20 och kunde då nästa gång välja 21 eller 22 t.ex.

När vi flyttat till sommaren kommer vi bo ca 10 minuters promenad från detta SATS-center så det kommer nog bli ganska många besök hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation