Igång och skidar – på snö

Det är bara sex veckor kvar till Vasaloppet och nervositeten och osäkerheten växer i mig. Hur ska det gå? Vad är det jag har gjort? Varför tog jag mig an detta? Men samtidigt är jag förväntansfull och ser fram mot den där söndagsmorgonen när jag står i Sälen med närmare 15000 andra skidlöpare med 9 mil framför sig. Kanske nästan mer än när jag troligen helt utmattad kör över mållinjen i Mora några timmar senare.

Photo 2013-01-17 08.50.45 fm

Igår blev det i alla fall några kilometer åkta på snö och det känns bra att komma igång på rätt underlag. Jag tror att jag har kondition nog för att klara Vasaloppet med flaggan i topp men tekniken och styrkan i triceps och bål kan verkligen bli bättre och det tror jag skulle underlätta en hel del.

Konstsnöspåret i Skatås var det som fick besök igår och visst kostar det lite att idrotta. 60:- i spåravgift och 26:- i trängselskatt för att ta sig dit. Plus etanolen och slitaget på bilen. Jag som är så van löpare där det bara är att gå utanför dörren och börja springa. Detta med att förflytta sig till en plats för där idrottsutövandet kan äga rum är jag inte riktigt van, även om det ju var precis likadant med simträningen.

På söndag gör jag tävlingsdebut i skidåkning. Västgötaloppet 42 km i Ulricehamn. Håll alla tummar ni har! Hoppas seeda upp mig en (eller helst fler) startgrupp till Vasaloppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation