Pesto- och salamifyllt kycklingbröst

Ibland är det ju kul att dela med sig av fenomenala recept man testat och lyckats med. Och detta är ett sånt tillfälle. I söndags filosoferade jag och sonen om vad vi skulle äta och jag drog mig till minnes en rätt jag lagade i våras, vi kom fram till att vi skulle testa och så blev det.

För en gångs skull använde vi färska kycklingbröst istället för frusna och det kan jag säga att jag nog kommer fortsätta med. Tyckte mig känna att det var mycket godare. Men, till receptet kanske?!

För 4 personer
4 normalstora kycklingbröst
8 skivor vitlökssalami
8 teskedar grön pesto

Skär ett snitt i kycklingbrösten, bred på 2 tsk pesto där i mitten och lägg 2 salamiskivor på peston innan du viker ihop bröstet igen. Lägg allt i en ungsfast form och kör i ugnen tills klart (ca 25-30 minuter, lite beroende på storleken på brösten)

Servera med tillbehör du gillar, själv tycker jag om stekta morotsstavar och sockerärtor och en liten klick creme fraische.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation