Lugnt blev hårt

Igår eftermiddag kände jag mig, lunchspinningen till trots, sugen på att springa lite. Ett sista längre pass innan lördagens marathon i Mariestad. Kastade ur mig en fråga på twitter och till min glädje hakade Yannick och Daniel med.

Vi som sprang. Bilden är ett montage och bilderna i sig är snodda från personernas twitterprofiler 🙂

Jag hade tänkt mig 4:50-fart i ca 10 km, ett för mig kontrollerat pass men ändå ingen lufs.
Så blev det inte riktigt.
Först fick jag 2 km uppjogg hemifrån till Slottsskogsvallen där jag skulle träffa Yannick och Daniel. Sen när vi väl satte fart så blev farten automatiskt runt 4:20 min/km. Men det kändes bra, jag körde på. Tror knappast de andra hade nån svårighet att hålla den farten och för egen del kunde jag ju till och med föra enklare samtal så det borde väl hålla…

Vi sprang på cykelbanan mot Särö, vände nånstans vid Askim och sprang tillbaka fast till Linnéplatsen istället för till Slottsskogsvallen. Kändes bra hela vägen men sista 2-3 km var det verkligen kämpa för att hålla farten. Men jag tror inte jag tappade allt för mycket faktiskt. Intresserade kan kolla fartgraf m.m. här.

Nu blir det två dagar med vila, återhämtning och uppladdning för lördagens mara, möjligtvis med lite alternativträning, och sen ett kortare lugnt löppass på fredag för att mjuka upp ev. stela ben. Om nån vill med så utgår jag från Lilla torget ca kl 11.

Kan avslutningsvis erkänna att det idag känns i kroppen. Det känns skönt!

One Thought on “Lugnt blev hårt

  1. Hallå Johan
    såg i startlistan att du var anmäld. Jag gör min ”comeback” där fast i kvartsmaran. Vi kanske ses!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation