Ingen våtdräkt på hyllan här inte

Det är en dryg vecka sedan Vansbrosimningen avklarades och när jag började simträna inför denna tävling, nån gång i mars, tyckte jag att simning var ganska tråkigt, för att inte säga jättetråkigt. Längd efter längd i bassängen på Valhalla i trängseln med en massa överviktiga pensionärer som inte har nåt bättre för sig än att ligga och flyta lååångsamt. Så jag drog mig ganska ofta för att gå och simträna, även om jag visste att jag var tvungen, för att klara Vansbro.

En påminnelse om hur snygg och läcker jag är i våtdräkt

Efter nästan 10 km bassängsimmande blev det äntligen dags att börja testa färdigheterna i öppet vatten med våtdräkt. Vilken skillnad det var! Det går knappt att jämföra dessa två simupplevelser. Trängseln och stojet i bassängen byttes mot lugnet i sjön. Istället för pensionärer som var i vägen för mig simmande en gräsand upp bredvid mig och gjorde mig sällskap nån minut, på kanske 2-3 meters håll. Hon undrade väl vad jag var för en konstig and kanske?

Så kom själva Vansbrosimmet och jag trodde att våtdräkten efter målgång skulle förpassas till hyllan i väntan på min kommande triatlonsatsning (ska bara göra klart min Klassiker först :)) så döm om min förvåning när jag igår kände ett sug efter att dra på mig dräkten och simma en stund i Härlanda tjärn.

Det vore ju dumt att kämpa emot, så det blev 1100 meter simmat. Jämfört med vad jag är van att simma i så var det ganska hård vind igår vilket gjorde att det var lite vågor att kämpa emot. Men det gjorde bara upplevelsen ännu häftigare på nåt sätt. Lite som att springa i snöstorm 🙂

Så än så länge har inte våtdräkten hamnat på hyllan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation