Göteborgsvarvet 2011

En del av min uppladdning. Otroligt många givande samtal med löpare vid vår hörna av Crafts monter på Varvetmässan

Igår stod man där igen. På startlinjen för Göteborgsvarvet. Löparsveriges största folkfest, världens största halvmara. Förutsättningarna kunde knappt vara bättre. Lite vind som jag kanske hade kunnat vara utan, men i övrigt var vädret perfekt. Jag har fått vara frisk senaste månaderna och fått träna i lugn och ro. Efter att ha satt nytt pers med 4  minuter i Kungsbacka för en dryg månad sedan hoppades jag såklart på ytterligare ett pers, men att persa på Varvet är svårt har jag hört.

Jag ställde mig allra längst fram i min startgrupp, nummer 5 i ordningen, och hoppades därmed få fri väg runt mitt varv. Hoppades få slippa tränga mig med alla andra, och jag hade till viss del rätt. Den första halvmilen, som brukar vara trängst om man startar mitt i sin startgrupp, funkade hur bra som helst. Ingen trängsel att tala om och glada miner. Alla höll ungefär samma fart, runt 4:45/km. ”Kanske för snabbt för mig”, tänkte jag men körde på. Det kändes kanon!

På väg uppför Älvsborgsbron blev det stockning när vi hann ifatt de långsammaste löparna i gruppen före. En ganska lång passage tvingades vi att gå. Tror till och med att jag stod helt stilla i ett par sekunder. Vidrigt 😉 Man är ju där för att springa. Sen var det lite trångt på Hisingssidan. Där jag hade planerat att öka tempot tvingades jag istället att sänka tempot för att inte ta ut mig helt genom att kryssa mellan andra löpare. Jag gjorde bedömningen att mina krafter inte skulle räcka om jag höll på så.

Det var nog ungefär efter vändningen vid Götaplatsen som det lossnade lite igen. Så med 3 km kvar kunde jag springa på i mitt eget tempo igen och jag kollade inte ens på klockan. Jag sprang på så fort jag kunde. Mer än så kunde jag inte göra, oavsett vad klockan visade.

Mållinjen passerades på 1:43:51, personligt rekord, IGEN.

I och för sig bara med 29 sekunder, men ändå. Mitt halvmarapers är från Varvet. Bara en sån sak.

After-run med ett konstant högt intag av champagne för att fira alla framgångar.

Känns som att jag är odödlig för tillfället. Alla lopp jag ställer upp i persar jag på, så akta er om ni ser mig på startlinjen framöver.

One Thought on “Göteborgsvarvet 2011

  1. Bra gjort Johan. Du är välkommen till Läckövarvet i sommar: http://www6.idrottonline.se/KallandsoGOIF-Fotboll/FriidrottochLackovarvet/

    Ett trevligt lopp där jag tror du kan sätta ett nytt pers.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation