Skövdeloppet 2011 – Nytt mara-PB

Ombytt och redo

Lämnade Göteborg i morse vid 8-tiden och var framme i Skövde strax efter klockan 10. Hämnade nummerlappen och bytte om och inte ens då kände jag mig nervös. Mycket märklig känsla. Gick ut på fotbollsplanerna utanför och njöt av solen och spanade in om det fanns nån jag kände och efter en stund sprang jag på Sofia Kay och pratade lite med henne.

Starten gick och jag sprang. Jag hade en plan på att gå ut i 5:20-tempo och se hur långt det höll men det blev kanske snarare 5:15-tempo men vem räknar liksom 😉

Höll riktigt bra första 20 km och där började jag nog tappa lite lite, men jag höll i till 25 där det började bli riktigt jobbigt. Men det var inget mot hur jobbigt det blev efter 30. Då fick jag ge upp lite och börja gå i de värsta uppförsbackarna. Sista 5 km höll jag noga koll på tider och farter så att jag inte skulle missa 4-timmarsgränsen. Nu är den sprängd. 3:58:54 blev tiden och det är också det som är mitt nya personbästa alltså.

Skövdeloppet var ett fantastiskt arrangemang och jag åker gärna dit och springer igen. Förutom maraton fanns halvmara och kvartsmara och nåt 5k-lopp. Nåt för hela familjen alltså 🙂

Medaljen

2 Thoughts on “Skövdeloppet 2011 – Nytt mara-PB

  1. Höll tummarna för dig idag! Bra jobbat, nu har du fixat sub 4 timmar på maran och jag gratulerar!

    Se till att ändra pb på maran nu!

  2. Bra Jobbat. Alltid inspirerande att läsa Maraton prestationer. Ska själv satsa på min första mara efter GBG-varvet är avklarat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation