Kungsbackaloppet 2011

Vilket lopp! Vilken fart! Vilken lycka! Jag klarade mitt mål! Jag satte personligt rekord med ÖVER 4 minuter!

Tänkte faktiskt också börja med att tacka Fit-Eva och KrilleKrall för hjälp och pepp med farten. TACK! 🙂

Startade dagen bra, med att sova länge och skönt och vakna med den där ovanliga känslan av att ha sovit klart. Lite frukost med fil med hallon och kaffe och sen slappa en halvtimme i soffan innan det blev dags att åka mot Kungsbacka. Jag hade ju lyckats med att misslyckas anmäla mig i tid, så senast 9:30 skulle jag vara där för efteranmälan. Seg väntan sen till starten klockan 11.

20 minuter före start

Men vad gör man då? Jo, det finns ju faktiskt en ICA-butik vid Kungsmässan så dit gick jag och passade på att handla. Tänkte att 10 grader (som det nog var) inte skulle skada mjölken och filen på den korta tiden. Knallade runt lite, såg nån mer med tröja och/eller linne från jogg.se och snart hade det faktiskt blivit dags för uppvärmning.

Dumpade av mig överdragskläderna och sprang kanske en kilometer i riktigt lugnt tempo och hängde på tjejerna från Friskis och Svettis i deras uppvärmning. Med 5 minuter kvar till start var jag taggad som få.

Jag hade planen klar för mig. Starta i ca 5:05-tempo, mittenpartiet i ca 4:55-tempo och sista 3:e-delen får gå som den vill. Så blev det nog ungefär. Höll kanske lite för jämnt tempo, om man nu kan det? Men allt kändes grymt bra. Fick till och med lite hejarop av Stefan och Carina vid vätskestationen efter 5 och 16 km och det är nåt med just att se eller höra nån man känner. Det ger lite extra energi.

10 minuter efter målgång

Sista 2 km gick iofs ganska tugnt, men mest mentalt ser det ut som. På pappret var de två km bland de snabbaste. När jag knäppte av klockan vid mållinjen på 1:44:18 blev jag själaglad. Oj, vad skönt att ha klarat målet. Tar upp telefonen och ser att jag fått SMS med tiden också, fast där står det 1:44:20. Men spela roll liksom… 2 sek hit eller dit.

Jag klarade mitt pers, jag klarade mitt mål. Jag är SÅ bra idag!

Och som ni kan se på bilden till vänster så blev jag riktigt glad. Bilden ovan är mer fokuserad, här har allt släppt liksom.

Next stop: Skövde Marathon
.
.
.

One Thought on “Kungsbackaloppet 2011

  1. Eva on 16 april 2011 at 17:26 said:

    Härligt Johan!
    Underbart är bara förnamnet när man gör pb!
    Och att springa jämnt och fint det är väl bara bra, eller?
    Och jag la in ditt resultat på http://www.runningforfitness.org och fick fram att du med det resultatet har kapacitet att göra maran på 3:38-3:40 så 3:45 som jag sa att du är god för var ju inte så fel! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation