Vasaloppet – Alternativ tävling?

Man brukar väl kalla det alternativ träning? När man tränar nåt som kanske inte är huvudträningsgrejen? Alltså, om jag som huvudsakligen tränar löpning ger mig i kast med cykel eller simning eller vad som helst egentligen. Alternativ träning… Övrig träning kanske kan funka? Annan träning?

Kalla det vad du vill, bara du är med på vad jag menar. Det kan få betydelse längre fram i bloggposten.

Det spelar ingen roll hur mycket jag än ser mig själv som löpare ut i tårna och fingerspetsarna. Varje år när jag ser Vasaloppet på TV blir jag så oändligt sugen på att stå där på startfältet i Berga by nästa år. Att staka fram över myrarna under 9-10 timmar eller vad det kan tänkas ta.

Det enda problemet är att jag nog lägger för lite tid på alternativ träning för att ens egentligen ha rätt att tänka på alternativ tävling. Senast jag stod på ett par riktiga skidor, såna man åker på snö med, var 1998 och då var det försvarets skidor, populärt kallade Vita blixten. Sedan dess har jag fixat 2 mil på rullskidor. Men även det var ändå 3-4 år sedan.

En pluton Vita Blixten uppställda

Så frågan jag måste ställa mig och dessutom besvara är om jag är beredd att satsa på att köra mer rullskidor hela sommaren och kanske framförallt till hösten och sen försöka få till ganska många snömil också innan första söndagen i mars kommer 2012. Synd att ingen kan besvara den frågan åt mig. Kan behöva lite råd dock…

3 Thoughts on “Vasaloppet – Alternativ tävling?

  1. Klart du är! Och klart du ska köra Vasan! Du kommer inte ångra dig. Fast jag är å andra sidan så förälskad i Vasaloppet och skidåkning att jag egentligen inte är en riktigt bra person att råda. Jag har mer och mer börjat tycka att om man måste välja mellan att springa och att åka skidor så vinner skidåkningen lätt. 🙂

  2. Erik on 11 mars 2011 at 21:28 said:

    Jag har kört 18 mil skidor i vuxen ålder. 9 mil träning och 9 mil Vasalopp. Tiden blev 8h 18min. Jag törs lova att min träningsmängd innan loppet var mycket mindre än din. Även jag hade vid tiden för Vasan löpning som huvudgren. Är man bara grundtränad och utrustad med lite vinnarskalle ska det inte vara några problem.

    //Erik

  3. Konditionsmässigt är det inga problem för dig men det är en väldig fördela att ha åkt rullskidor på sommaren/hösten innan snön kommer. Men viktigast av allt för en som är nybörjare är att ta hjälp med tekniken. Hoppas se dig vid starten nästa år. Jag lovar att du inte kommer ångra dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation