Kompletterande långpass

I slutet av november förra året var jag med på ett långpass som gick från Alingsås Station till Göteborg Central. Mer om det finns att läsa här. Men jag tvingades bryta i Jonsered, ungefär 35 km från starten och 15 km från målet. Redan då bestämde jag mig för att jag skulle slutföra sträckan. Nån gång. Och idag var det dags. Idag satte jag mig på bussen – och senare tåget – och gick av vid Jonsereds station klockan 16:28. 6 minuter senare var jag på språng.

Före start. Märk väl min fräcka Batman-mössa

Jag hade nog en plan. Att ta det lugnt. Kanske ligga och ”slöa” i 5:45-5:50 tempo och njuta av löpturen. Efter en kilometer på 5:12 och ett par till i ungefär samma fart tvingade jag ner mig till i alla fall 5:25-5:30 tempo vilket jag sen lyckades hålla nästan hela vägen hem. Fast sista 2 km är en låååång uppförsbacke så jag skyller på den. 🙂

I Partille hade jag valet att springa genom Utby och/eller industriområden eller genom Sävedalen och jag valde det senare. Tänkte att det skulle vara kul att se nån människa i alla fall. Och det var en bra väg. Rekommenderas!

Framme vid Gbg C, eller egentligen Drottningtorget, men sak samma...

Efter 14,5 km var jag framme vid Göteborg Central. Äntligen. Bara sådär tre och en halv månad efter start. 5,5 km hem och sen var jag lite trött. Men min tå höll. Nedanstående bild är från igår när jag sparkade foten i en kista här hemma i hallen. Den kändes lite under passet, men inte så farligt. Och den blev inte värre heller.

Ond tå, igår i alla fall

Nästa gång kanske jag åker till Lerum, eller till Kungsbacka, eller Kode, eller nån helt annanstans och springer hem. Det är rätt annorlunda av nån anledning att springa så tycker jag. Först se från ett bussfönster eller tågfönster vart man ska springa och sedan springa där.

Mer hårda data om passet finns här:
http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=3133625

One Thought on “Kompletterande långpass

  1. Roligt att du kompletterade! Det var ett riktigt bra pass vi sprang, synd bara att du fick hoppa av. Men vi kanske borde springa sträckan igen på sommaren, när det är grönt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation