Njutningsfull juldagsjogg

Julen har passerat, eller nästan helt och hållet i alla fall och en del julmat blev det ju. Men jag är en sån där (i vissas ögon) konstig person som inte äter sill. Så för mig är:
julbord = potatis, köttbullar, prinskorv, skinka och kanske nån mer grej
Så det blev inte så där himla mycket mat. En Aladdin-ask lyckades vi väl klämma i oss delat på 5 personer också men det gör nog varken till eller från.

Men gissa att det var skönt att komma ut på en juldagsjogg igår eftermiddag. Sedan mitt misslyckade försök på Luciamarathon i Bovallstrand så har jag bara lyckats få till ett enda löppass och det på löpband. Nu skulle det springas ute i -12 grader ungefär. Underställ på – check, mössa+vantar – check, extra halsvärmare – check.
Allt klart, ut genom dörren, brrrr
Aldrig har väntan på att GPS-klockan synkar med satelliterna känts så lång.

Men snart var jag på g och med fokus på att njuta av resan började jag springa. Ingen tanke på tempo, ingen tanke på distans, bara en njutningsfull resa framför mig. Och såklart lite fokus på att undvika de allra värsta isfläckarna för att inte halka och slå mig halvt fördärvad. Grym känsla, grym löpning.

Knappt 9 km senare och drygt 50 minuter senare var jag hemma igen och kände bara för att skrika ut över nejden:

DET ÄR SÅHÄR LÖPNING SKA VARA! FATTA DET!

För det var länge sedan ett löppass bara gav mig sådan lycka och sådan glädje över att bara springa. Inget annat, inga tider, inga farter, bara jag, snön och lite kall luft.

Jag är en löpare, och det är så det är med den saken…

2 Thoughts on “Njutningsfull juldagsjogg

  1. Ja, visst är det underbart att få sig ett pass efter julfirandet! Och eftersom man är en löpare är det extra skönt 😉

    God fortsättning på dig!

  2. Precis så ska det vara. Gott nytt år på dig Johan!

    /En som inte är en löpare just nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation