Spaniensemester

I tisdags återvände jag tillsammans med familjen till svensk mark igen efter en dryg vecka i Spanien. Närmare bestämt Cala de Finestrat strax utanför Benidorm på den spanska ”sydost-kusten”. En semester som började bra, fortsatte något sämre, blev bra igen och sen höll på att sluta i katastrof.

Tisdagen den 5:e oktober lämnade vi Göteborg City Airport med RyanAir med destination Alicante. Allt gick bra med flyget, trots att vi var lite oroliga för hur Lillkillen skulle klara den 3,5 timmar långa flighten. Trots en försening på nästan 30 minuter vid avgång kom vi fram i tid. Vi hämtade våra väskor och kvitterade ut hyrbilen och körde till lägenheten där vi skulle bo.

Det var underbart att komma ner i värmen. När vi lämnade Göteborg var det ca 7 grader och i Spanien visade balkongtermometern (som satt i skuggan) närmare 30 grader. Lägenheten var helt ok. Inte top-of-the-line men  helt funktionell och det var ju ett stort plus att det fanns tvättmaskin, speciellt för Lillkillens kläder och mina träningskläder. Vi hann med att handla lite och bada en stund innan det var dags att ta kväll den första dagen.

Utsikten från balkongen

Den andra dagen innehöll mest bad och sol och lek men på kvällen hann jag med ett kortare löppass (6,8 km) som började riktigt bra med att jag sprang helt vilse. Tog sikte mot stranden, för jag tänkte att kommer jag dit så hittar jag nog tillbaka, och visst kom jag fram till slut. Lite varmt var det att springa bara, i alla fall nu när man hade hunnit vänja sig av med att springa i 25-30 grader. Men skönt var det.

På kvällen dagen efter kände jag mig lite risig i kroppen, och morgonen efter vaknade jag med 39 graders feber. Troligtvis solfrossa eller solsting eller överhettning eller nåt åt det hållet trodde jag och tog det lugnt ett par dagar. Men bad och lek hann man ju med ändå.

Lägenhetskomplexets pooler

Sista dagen blev det ytterligare ett löppass, på bara 3,5 km, och jag var nöjd med att i alla fall ha fått ihop en spansk mil. Självklart hade jag hoppats på 3-4 mil men känner man sig inte bra så är det bäst att ta det lugnt.

Jag och ett lamadjur på djurparken "Terra Natura"

När vi skulle hem så chockades vi av att planet var inställt. Hur skulle vi nu komma hem? Efter många om och men hade jag och Lillkillen bekräftade platser på en flight till Billund på södra Jylland och frugan stod på stand-by. Lyckligtvis kom vi alla med planet till slut och mina svärföräldrar körde ner till Danmark och hämtade oss. Så istället för att vara hemma 09:30 i tisdags kom vi hem ca 23:00.

Slutligen, när jag kom hem hade jag verkligen ingen röst. Jag hade nog glömt den i Spanien, men nu verkar det som att den är på väg tillbaka. Tackar UPS, Posten, DHL eller vem det nu kan vara som kört hem den till mig för det 🙂

One Thought on “Spaniensemester

  1. Måste kännas häftigt att åka från den ena temperaturen till den andra när det är åt det hållet…
    Men jobbigt att din kropp också vill höja temperaturen sådär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation