Långpass!

Det är inte ofta distansmätaren på min GPS-klocka tickar över 20 km men igår gjorde den det. Äntligen ett riktigt ordentligt långpass.

Jag hade en runda i bakhuvudet när jag gav mig av, en milrunda som jag tänkte ta två varv, men halvvägs till vändpunkten kom jag på att det kanske inte är så kul att springa samma runda två gånger så jag reviderade rundan till något som jag trodde skulle bli ungefär 21 km långt. En kombination av två andra rundor.

Vid 8 km kom det två rejält branta uppförsbackar som tog emot, det blev klättingsfart på nåt sätt, men jag kom upp och tänkte att uppförsbackarna måste ändå kompenseras av nedförsbackar så småningom, men de märkte jag aldrig av.

Vid 12-13 km började jag känna ett trängande behov av att besöka en toalett. Men hur lätt är det när man springer mest där det ligger bostadshus? Man knackar ju liksom inte på hemma hos nån och frågar om man får låna toaletten 🙂
Jaja, det gick över och tillbaka hem kom jag. Fast när jag var ungefär 300 meter hemifrån märkte jag att jag hade sprungit 19,5 km. Surt, tänkte jag att ”bara” springa knappt 20 km. Mycket hellre drygt 20 km. Så det blev en liten omväg hem den allra sista biten och jag landade på 20,46 km på tiden 1:52:19 vilket ger ungefär 5:30-fart.

Idag känns det bra. Lite stel i höfterna som jag brukar vara efter långa träningspass eller tävlingar. Antagligen för att jag alldeles för sällan springer långa pass. Det ska det bli ändring på nu i höst.

One Thought on “Långpass!

  1. Kul läsning. Jag har också undrat lite hur jag ska bete mig när jag blir nödig. Nu har jag aldrig haft längre än fem km hem, men den dagen kommer när man står där och önskar att man hade en toarulle.

    Undrar om det finns någon som gör en tarmtömning med lavemangmediciner innan logg? Det som finns i tarmarna behövs ju i alla fall inte på banan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation