Kungsbackaloppet 2010

Lite nervös inför årets tävlingspremiär åkte jag med familjen söderut mot Kungsbacka. Kungsbackaloppet är kanske inte årets höjdpunkt men ändå ett mycket trevligt lopp och jag ville verkligen göra ett bra resultat. Men med tanke på hur magen betett sig under veckan så hade jag bestämt mig för att jag skulle bli nöjd om jag kom i mål.

Väl framme tog det en stund att få nummerlappen för min nummerlapp hade av nån anledning försvunnit vilket gjorde att jag måste få ett nytt nummer och det var en massa administration kring detta. Tack till funktionärerna som ändå löste problemet snabbt och med leenden på läpparna!

Men nummerlappen i handen var det en knapp timme kvar till start och jag gick med fru, son, svärmor och svärfar (som också anslutit) till H&M för att köpa en ny mössa till Lillkillen. Det blev en med Blixten McQueen på! Sedan började det bli dags för uppvärmning och omklädning, fast i omvänd ordning kanske.

Innan jag visste ordet av stod jag på startlinjen och startskottet gick. Jag hängde med ”flocken” men utan att ha bråttom eftersom jag hade ett ganska snällt satt mål men jag märkte snart att det gick ganska snabbt och kändes otroligt lätt. Efter 2-3 km hamnade jag bredvid en kille/man som höll precis samma tempo som jag och vi beslutade oss för att ta sällskap och försöka hjälpa varandra till bra tider. Redan nu började det lukta rekord, men hur länge skulle jag orka hålla den här höga farten (5:08)?

Vid kvartsmarapassering, dvs vändpunkten, kändes allt fortsatt bra och jag och den andre killen fortsatte dra varandra, men allt eftersom kilometrarna passerade blev det tydligt att nu var det bara han som drog mig och vid 15-16 km blev jag tvungen att släppa.

Jag stretade på bra för egen maskin dock och lyckades hålla mig kring 5:15-fart.

Trött som f-n, men också ganska lycklig spurtade jag över mållinjen 1:48:38 efter starten. Nytt personbästa med exakt 5 minuter!

9 Thoughts on “Kungsbackaloppet 2010

 1. Stort grattis! Visst är det härligt att persa. Fantastiskt med tanke på att du inte har haft det perfekta upplägget inför tävlingen. Ser ut att bli en bra säsong för dig. Lycka till i fortsättningen.

 2. Grymt ju! Grattis till nya perset!

 3. Vilken fantastiskt bra tid och vad gött att du persa med 5 minuter! Stort grattis, tänk vad som kan hända den 5 juni!!!

 4. Ola on 25 april 2010 at 20:49 said:

  Grattis!!! Men du måste ju ändra tiden under ”mina pers” också 🙂

 5. Grattis. Jag ska själv springa Kungsholmen Runt om två veckor och skulle vara väldigt nöjd om jag kom i mål på den tiden.

 6. Grattis till ett nytt PB. Du putsade ju rekordet ordentligt! Bra också att du kunde hålla i efter att ha släppt ”draghjälpen”.

 7. marathonjohan on 26 april 2010 at 10:59 said:

  TACK SÅ MYCKET för alla grattishälsningar! har knappt landat än tror jag, men det känns underbart!

 8. Härligt Johan. Draghjälp är perfekt och fem minuter är inte att förakta. Hur var loppet/banan i övrigt?

 9. marathonjohan on 30 april 2010 at 12:57 said:

  @Joel: Nej, verkligen inte. Loppet var väl ungefär som små lopp brukar vara. Ganska avspänt och avslappnat och banan var helt ok. Kanske inte den roligaste bana jag sprungit eftersom den följer en gammal landsväg mellan Kungsbacka och Lindome så det är ju inte så mycket publik och sånt, men ganska flack och lättlöpt. Det var andra gången jag sprang nu och det kommer nog bli fler!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation