Ärendelöpning

Snorkkis har ju givit transportlöpningen ett ansikte och det är nåt visst att springa när man har ett mål, när det blir en-vägs-löpning. Själv har jag upptäckt en annan praktisk nytta med löpningen, nämligen vad jag väljer att kalla ärendelöpning.

Skillnaden mellan denna och transportlöpningen är nog egentligen minimal, men tillåt mig ändå att förklara.

I fredags kom det en avi i brevlådan om att ett par skor vi köpt åt Lillkillen kommit till det lokala postombudet. Lördagen var ju – som tidigare berättats – full av aktiviteter så någon promenad eller biltur förbi detta postombud blev det inte. Inte heller söndagen erbjöd något sådant men när jag skulle ge mig ut på ett träningspass på söndagseftermiddagen – när Lillkillen sov middag – tog jag med mig avin i jackfickan och gav mig av.

Lillkillens nya skor

Lillkillens nya skor

Min första tanke var att göra mitt träningspass och förlägga slutet av detta så att jag sprang förbi postombudet på vägen hem men eftersom jag inte skulle hinna detta innan de stängde för dagen blev det istället en tur till postombudet först. Jag hämtade paketet och fick några konstiga blickar när jag skuttade in iförd tights och träningsjacka men det bjuder jag på… Paketet var ganska otympligt och ryggsäcken hängde kvar hemma i hallen så jag sprang hem med paketet innan jag fortsatte med mitt vanliga träningspass.

Så, där har ni ärendelöpningens definition enligt MarathonJohan. Helt enkelt att utföra ett litet ärende under tiden man löptränar!

Nåt marathon blev det inte igår, men ungefär ett kvarts marathon skulle jag tro. Underbart väder – om än inte lika bra som i lördags – och relativt bra fart (snitt på 5:20/km). Lite av förra lördagens Göteborg Maraton sitter kvar i benen kan jag känna men det är ytterst lite.

För övrigt är det otroligt sorgligt med dödsfallen som inträffade under Detroit Marathon igår!

6 Thoughts on “Ärendelöpning

 1. Snygga skor!

  Ärendelöpning är kanon! Gillar att se folks blickar när man kliver in iförd full mundering. Jag sprang ju omkring med en flaska ättika här för ett tag sen, gissa om folk stirrade 😉

  Och ja, det är hemskt när folk som borde vara friska och krya bara faller ihop sådär. Man får ändå vara glad för den hjälp som faktiskt finns på stora lopp!

 2. Jag brukar också köra ärendelöpning ibland, dock var det mer av den varan när man bodde mer centralt, nu är det ju 2,5 mil till närmaste stad där man kan utföra några direkta ärenden så det är inte lika enkelt nu längre. Men när det var EU-val så stegade jag in svettig och dan, så lite ärendelöpning kan man få in ibland.

 3. Transportlöpning, ärendelöpning och ”du (4 årige sonen) cyklar och jag springer till lekplatsen” passen är det som göra att det funkar att träna och ha småbarn. Det gäller att hela tiden ta tillfället i akt;)

 4. marathonjohan on 19 oktober 2009 at 14:16 said:

  @mialena: Det är nog egentligen tjejskor men grabben älskar rosa så han gillar dem! Just det, du sprang ju med ättika ja… 🙂 Det är ju kanon när man får användning för sin hobby (löpningen)

  @piratfarsan: Jo, ett ärendelöpningspass på totalt 5 mil är ju lite långt kanske… Fast att springa ut och slänga soporna kan ju vara ett ärende det också…

  @Lena: Jo, man får ju vara lite uppfinningsrik för att få till det med träningen med små barn. Man kan inte alltid förlita sig till att mormor/farmor vaktar under tiden man är ute.

 5. Gillar grabben rosa ska han ha rosa! Han sorteras snart nog in i det blå killträsket… Jag tänkte mest på de snygga adidasränderna, haha 🙂

 6. piratfarsan on 19 oktober 2009 at 19:11 said:

  Slänga soporna 100 meter 🙂 Jo det räcker ju, sen kan man gå in och käka glass.. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation