Ultramarathon eller ultralopp?

Nu när mitt andra 6H-lopp närmar sig ställer jag mig själv nedanstående fråga… Kanske kan jag få hjälp av er som läser bloggen?!

Om ni röstar vore det kul om ni samtidigt skriver en kort kommentar med en motivering!

[polldaddy poll=1914172]

2 Thoughts on “Ultramarathon eller ultralopp?

  1. Det heter Ultralopp. Så anges det på de hemsidor jag varit inne på som handlar om Ultra.

  2. Jag tycker det beror lite på vad det är för typ av lopp. ”Ultramarathon” skulle jag bara kalla ett punkt-till-punkt-lopp, möjligen vändbana eller liknande. Tidslopp skulle jag kalla en tidsultra, eller tidsultradistanslopp. Så ultradistanslopp är för mig den övergripande termen, som i sin tur delas in i underkategorier. ”Trailultra”, ”tidsultra”, ”ultramarathon” etc. är alltså kategorier. Som jag använder orden – det behöver inte betyda att det är rätt eller vedertaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation