”Naturlig” träning

Hade tänkt köra ett långpass i helgen men istället körde jag och frugan jord. Närmare tre ton – just det, 3000 kg – skulle köras från det lägsta hörnet i trädgården till det högsta hörnet. En nätt promenad på drygt 100 meter som avverkades hur många gånger som helst med fullastade skottkärror. Frugan fyllde kärrorna – vi hade två – och jag körde.

skottkärra

Tre timmar tog det nog ungefär och vi skojade om att det väl kunde räknas som backträning och visst fick benen träning, men värst kändes det i rygg och armar dagen efter. Så det blev nog core-träning också. Helt naturligt!

Men hur skriver man in detta i träningsdagboken??? 🙂

6 Thoughts on “”Naturlig” träning

 1. Jag har samma ”problem”; hjälpte till att flytta i helgen – hur skriver man in lyft av möbler och gåendes i trappor i träningsdagboken?! 🙂

 2. Det är nog bättre träning än man tror. Såg en sak. Du har glömt att fylla i att du lyckats med 1 Ultra i år (bland dina utmaningar & mål för 2009)

 3. Ska ni köra jorden tillbaka till hörn 1 nästa helg då? Verkar ju som väldigt bra träning, och som sånt som kan ge ordentligt med träningsvärk!

 4. Jag tror nog ditt träningspass med jordkörands var betydligt jobbigare än ett långpass. Ni är ju grymma du och frugan! Springer frugan också?

 5. Kul att se riktiga män som använder ”jordnära” träningsredskap… 🙂

  Du skulle nog kunna skriva in det som ”marklyft” vilket det borde vara.

 6. marathonjohan on 4 augusti 2009 at 15:00 said:

  BoelMaria – Svårt det här när man är statistiknörd som jag…

  Anders – Håller med. Tack för infon, rutan är uppdaterad!

  Snorkkis – Nä, nästa helg blir det nog nåt annat projekt. Fälla brännässlor höga som julgranar kanske 🙂

  Anna – Jo, det var nog jobbigare fast inte lika effektivt för långlöpningsuthålligheten kanske. Fast det var lite kul också och det blev bra när det blev klart! Frugan springer väl ”bättre än gärna” kanske för att vända på ”hellre än bra”. Hon avskyr det men gör det ibland ändå…

  Janne – Bra idé! Fast det får nog ligga utanför träningsdagboken antar jag. Precis som allt bollade med Lillkille på 15 kg gör 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation