Fem dagar till nästa mara

Det är kul att springa, det kanske de flesta som läser den här bloggen håller med om. Jag tycker dessutom att det är kul att springa långt, eller nja, jämför man med min kompis Niklas så är jag rena rama sprintern vad gäller distanser i alla fall, men marathon är kul och så även 6-timmars. Det är där mitt fokus ligger.

På lördag är det återigen dags för Göteborg Marathon, en mara på hemmaplan med alla fördelar och nackdelar det innebär. Fördelarna är såklart att det är nära att åka dit, behöver inga hotellnätter eller sånt. En av nackdelarna är att det är nära att åka hem. Hur kan det vara en nackdel? kanske nån undrar, jo på det sättet att OM jag har en av mina mentala dippar när jag är i närheten av Slottsskogsvallen för varvning så är det så otroligt lätt att gå av och åka hem…

goteborg_marathon_2015

Jag tror att det var det som hände förra året, när jag efter 23-24 km märkte att jag inte skulle sätta nåt PB så blev jag lite depp över det, dessutom kände jag mig inte helt ok, och bestämde mig för att bryta. Hade det varit nån annan mara så hade jag troligtvis åtminstone fullföljt och deppat över ett dåligt lopp efteråt.

Nya tag på lördag. Finns alla chanser till att sätta ett nytt PB på distansen för tredje gången i år om förutsättningarna är bra. Gärna drygt 10 grader, lite sol, inte för mycket vind och glada människor ute och hejar. Det löser vi va?

Passering 23 km (ungefär vid Marklandsgatan)

Passering 23 km (ungefär vid Marklandsgatan)

Bilden ovan är från Göteborg Marathon 2009 när jag satte pers på 4:22. Idag ligger perset på 3:28. En ok förbättring på 6 år. Då hade jag också lite mer hår 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation