Veckans nyttiga fredagsfika

I vanlig ordning blev det jag som – dock självpåtaget – fixade det alternativa fikat som ska vara snäppet nyttigare än det vanliga. En vanlig missuppfattning på jobbet är att det ska vara rakt av hälsosamt och att det i sin tur betyder att man kan äta hur mycket som helst utan att det ska vara skadligt eller dåligt för dig på ett enda sätt. Så är det alltså inte!

Dagen till ära bjöds på chokladbollar baserade på kokos och dadlar istället för socker och smör. Otroligt goda tyckte jag de blev och sonen godkände dem och tyckte att det var precis lika bra som vanliga chokladbollar.

IMG_1843

Recept för 7-8 bollar:

50-70 gram dadlar
1/3 dl havregryn
2/3 dl riven kokos
1 msk kakao
1 tsk kokosolja
Kallt starkt kaffe

Blanda havregryn, kokos och kakao i en bunke och rör ner finhackade (eller mixade) dadlar.
Häll över kokosoljan och en skvätt kaffe och rör runt.
Späd med mer kaffe eller vatten tills du har en konsistens som det går att göra bollar av.

Avsluta gärna med att rulla dem i kokos så ser de ännu godare ut.

Vill du ha kraftigare chokladsmak så är det bara att tillsätta mer kakao, men detta tyckte jag blev bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation