Hälsosammare fika på jobbet

Det är en lång tradition på Wipcore att företaget bjuder på fikabröd av något slag till eftermiddagsfikat på fredagar. Det kan vara bullar, tårta, muffins, kladdkaka är en frekvent besökare eller egentligen vad som helst. Någon enstaka gång har någon eller några försökt sig på grönsaker och dip eller liknande men när påföljden blir hätska påhopp och i vissa fall ren ilska vill man ju inte fortsätta på den vägen utan väljer den inkörda sötsliskiga och enkla vägen.

Förra veckan inledde jag dock vad som ser ut att bli en ny tradition på Wipcore. En alternativ fika! Alltså, vi tvingar ingen att avstå från sockret men erbjuder något annat också. Förra veckan stod en enklare ostbricka med lite charkuterier på menyn och denna veckan blev det fruktsallad.

Frukt är inte godis, men otroligt gott

Frukt är inte godis, men otroligt gott

Till fruktsalladen erbjöd jag Kesella (i både naturell form och med vaniljsmak), pumpakärnor och kakao nibs. Så otroligt mycket godare än semlor som de som valde den traditionella fikan fick. Denna veckan var vi åtta personer på mitt alternativ, förra veckan var vi blott fyra eller fem. Så det går framåt och det finns fortfarande en gnutta hopp för mänskligheten. De som åt av fruktsalladen var mycket nöjda och jag har fått idel lovord för mitt initiativ vilket är otroligt kul.

Kakaonibs, förhöjer det mesta man strösslar dem på

Kakaonibs, förhöjer det mesta man strösslar dem på

One Thought on “Hälsosammare fika på jobbet

  1. Pingback: En månad med nyttigare fredagsfika - jBrodin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation