En månad med nyttigare fredagsfika

Som jag skrivit om tidigare (här bl.a.) så har vi ett nyttigare alternativ till bullar och tårtor på vår fredagsfika på Wipcore nu för tiden. Idag var det fjärde tillfället och antalet deltagare hade sjunkit till sex tappra män och kvinnor. Idag var det åter min tur att fixa och eftersom jag är initiativtagare så är det helt ok att jag får ta på mig detta lite oftare än de andra, men jag hoppas att det ska komma igång och bli ett mer rullande schema. Sen kan jag ju också förstå att många andra kanske är ovana att fixa goda men nyttiga saker så jag ställer alltid upp med min ”expertis” i alla fall.

Dagens påfund var jag tvungen att testa igår och för att verkligen få veta om det var ok så testade jag det på sonen som verkligen älskar sötsaker och bullar och fika. Så jag svängde ihop det jag skulle svänga ihop, ställde det framför honom och lät honom smaka utan att alls veta vad det var.
”Ååå, hallonglass!” utbrast han och det tar jag som ett bra betyg. Ännu bättre betyg var att han slukade allt, skrapade verkligen skålen tills den var nästintill helt ren igen, och bad ändå om mer.

Så, vad var hemligheten med denna hallonglass, för ni inser ju att det inte var hallonglass, det hade ju inte varit nyttigt. Jo, jag hade naturell lättkvarg och frysta hallon och mixade det. Hemma har vi bara en mixer av blender-typ och det är svårt att mixa fastare saker med den så för att få det bra fick jag späda det hela med lite blåbärsjuice vilket också gav en god smak. Dock bara så lite så att det mixas liksom, man vill ju ändå ha så mycket glass-konsistens som möjligt. Dela sedan upp detta i portioner i glas e.dyl. och garnera med t.ex. färska hallon och lite krossad/hackad/riven mörk fin choklad. Eller rent av med en hel ruta choklad om man vill gå helt bananas. Självklart kan man också göra ”glassen” med andra frukter och bär, men det ska nog vara nåt fruset så att kvargen kyls ännu lite mer när det mixas ihop.

Kvargglass med hallon och mörk choklad

Kvargglass med hallon och mörk choklad

Så hittills har vi betat av följande nyttiga(re) fika på Wipcore.

Vecka 1: Blandade delikatesser i form av skinka, salami, ost och frukt
Vecka 2: Fruktsallad med vaniljkesella, pumpakärnor och kakaonibs
Vecka 3: Grönsaksstavar med dip
Vecka 4: Hallonglass på kvarg

Vi tar gärna emot tips på mer bra fika, som gärna lockar över fler till vårt bra fika, bort från vitt socker och konstiga E-ämnen.

One Thought on “En månad med nyttigare fredagsfika

  1. Pingback: Veckans nyttiga fredagsfika - jBrodin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation