Borås 6H blev bara ett långpass

Jag vaknade toktaggad igår morse. Taggad för att tillsammans med andra långlöpare springa i sex timmar runt Ramnasjön i Borås. Frukosten intogs efter att dottern sugit i sig en flaska och sen satte jag mig i bilen och rullade mot Borås.

Vädret var inte det bästa. Vägbanan var blöt och regnet hängde i luften. SMHI hade förvarnat om regn framåt 12-13-tiden så vi skulle iaf få starta i uppehåll. Väl framme träffade jag snabbt en massa folk jag kände och det är det som är en stor del av dessa små lopp, att det är samma galningar som är med på mer eller mindre alla och det är ett härligt gäng. Nummerlappen hämtades och monterades på mitt nyinköpa race-belt från 2XU.

Vi gick ner till sjön, där varvning skulle ske, och fick lite information och sen gick vi iväg till startplatsen. Att startplats och varvningsplats inte är samma beror på att man vill ha exakt marathondistans vid varvning, så att man får en mellantid på exakt 42195 meter.

Reima sköt iväg oss klockan 930 och jag sprang iväg, med bl.a. Nisse och Erik (Tricky) och det gick nog lite för fort, men ändå kontrollerat. Efter bara något varv började det regna och det regnade mer och mer för varje varv. Iaf kändes det så. Jag bytte kläder efter ca 20 km och blev varmare och torrare men handskar/vantar hade jag bara fått med mig ett par. Tror att det var där det brast, mina händer var så kalla att jag knappt kände fingertopparna, det var ju liksom bara 5 grader, blåste lite och regnade… Bestämde mig nog redan där att jag skulle upp till 30 km för att få ihop ett bra långpass och sen gå av. Och 30,5 km kom jag upp till efter 2:49, helt ok fart för ett långpass.

I bilen hem kände jag att det var rätt beslut. Dotterns dop är nästa helg och jag vill inte vara sjuk då, och risken hade väl varit att jag blev sjuk om jag fortsatt med mina ispinnar till händer. Det kommer fler lopp och det kommer redan imorgon en vecka som erbjuder mer rolig träning. Lite grämer jag mig, och medaljen tycker jag inte att jag gjort mig förtjänt av så den får sonen att leka med, men det var rätt.

Regnade och var grått runt Ramnasjön

Regnade och var grått runt Ramnasjön

Arrangemanget var felfritt från SOK Knallen. Vädret rår de inte för, men servicen var perfekt, iaf under de tre timmar jag nyttjade den.

4 Thoughts on “Borås 6H blev bara ett långpass

  1. Bra jobbat! Det var ett galet regnande! hoppas på sol nästa år! 🙂

  2. Hej.Vad synd att vi missade varandra men nästa gång!
    Du ska vara jättenöjd med ditt långpass!
    kram

  3. Pingback: Borås 6-timmars 2014 - jBrodin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation