Sockerfri Oktober

Jag har skrivit om mitt sockerberoende några gånger här. Man kan skriva om det och kalla det godissug om man vill men om vi slutar hymla så är det ett sockerberoende det handlar om. Jag kan leva med det. Ibland kan jag hantera det men just nu har det liksom hamnat utom min kontroll. En hektisk period i mitt liv har passerat med ankomsten av mitt andra barn och dålig sömn och allmän trötthet har gjort att flödet av godis och glass (älskar Kaffe Frappe) har varit högt. Men nu är det slut med det, för i tisdags inleddes Sockerfri Oktober.

Inte så gott i just denna skepnad, men väl ännu mer förädlat så...

Inte så gott i just denna skepnad, men väl ännu mer förädlat så…

Det är inte bara så att det är socker som ska undvikas, för helt ärligt, i så fall kan jag ju mjöla i mig sockerfritt godis med en massa ännu värre tillsatser i form av sötningsmedel och vinner ingenting på detta experimentet. För det som jag vill uppnå är en beteendeförändring. Så det kommer säkert bli frukt, både färsk och torkad (dock torkad utan tillsatt socker) och grönsaker och ölkorvar m.m. i större mängd än vanligt men inget av det har liksom den där beroendeeffekten på mig. Börjar jag mjöla godis så äter jag tills påsen är slut. Detta är inte fallet med torkade aprikoser, god salami eller morotsstavar. Rent ”tekniskt” kan jag ju äta chips och nötter m.m. och det kan jag kanske unna mig nån gång, men överdrivet intag av sånt tar också bort en stor del av poängen med detta.

Vi får väl se hur det går. Redan imorgon kommer en stor prövning när det är dags för Kanelbullens dag. Det är gott med kanelbullar, men i år blir det ingen. Jag tar en morot istället…

Istället för kanelbullar

Istället för kanelbullar

2 Thoughts on “Sockerfri Oktober

  1. Härligt mål, Johan! Jag tror du klarar det galant, finns så mkt annat gott att äta som innehåller naturligt socker. Heja heja!! (Mango i frukostyoghurten, naturell såklart 😉 är min favorit)

  2. Pingback: Framsteg i sockeravvänjningen - jBrodin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation