Jag vet inte om namnet på den här rätten är helt rätt. Köttfärsrulle kanske ligger bättre i munnen, men oavsett om det är en rulltårta eller rulle så smakar den jättegott så jag delar gärna med mig av receptet.
Ingredienser
1 klyfta vitlök
½ dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 ½ msk mjöl
4 skivor skinka
6 skivor ost (eller 1 dl riven)
1 msk soja
Beredning:
Blanda färs, pressad/hackad vitlök, mjöl, grädde, salt, peppar och ägg i en bunke.
Platta ut det på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjock ska färsplattan bli.
Lägg på skinkan och osten och rulla ihop allt som en rulltårta.
Lägg rulltårtan i en smörad form med skarven nedåt och pensla ovansidan med soja.
Tillaga i 200°C i ca 40 minuter
Gott som det är med t.ex. grönsaker till eller med potatis och brunsås.
Självklart går det att variera detta i oändlighet. Smaksätta färsen, ta olika fyllningar m.m. Endast fantasin sätter gränser.