Four more years

I morse när jag vaknade var det första jag gjorde, redan innan morgontoalett och dusch, att kolla hur det gick i valet i USA – Det var ganska oklart vid det läget, klockan var ju bara 5.

Lite senare, på tåget mot Stockholm, läser jag att Barack Obama vunnit valet i och med att han tagit hem delstaten Ohio. Jag drar en lättnadens suck och tackar i mitt stilla inre det amerikanska folket för att de tagit ett – i mina  ögon – klokt beslut. Förhoppningsvis får USA nu fyra år till i – återigen i mina ögon – rätt riktning under Obamas vingar. Kan nu bara både senaten och representanthuset också få demokratisk majoritet så blir det ju ännu bättre.

Så jag ser fram mot en värld med lite mindre krig. Lite mer ekonomisk stabilitet. Lite mer sansad politik från USA och en lite brunare president än om Romney vunnit 🙂 Kanske lite strängare vapenlagar? Kanske en friare abortlagstiftning? Det är ett coolt land, USA, men det finns mycket att förbättra också.

FOUR MORE YEARS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation