Igår sprang jag, tillsammans med drygt 500 andra, terränglöpningstävling i Sjövik (mellan Lerum och Alingsås för de som sov på geografilektionerna). Det hela började med en promenad hem till Fit-Eva där vi skulle samlas för gemensam färd till Sjövik. Vi var väl framme ungefär 90 minuter före start och hann hämta nummerlappar, tjôta lite med gamla bekanta och göra sig klar för start.

I startfållan skulle man välja om man siktade på en tid under 1:35 eller över och ställa sig därefter och jag valde den första av dessa och hoppades på att jag skulle klara det. Startskottet gick och iväg sprang vi.

De första 4-5 km av loppet är lättlöpta. Grusväg och skogsväg och ganska platt och jag höll nog 4:20-fart. Men sen börjar det stiga och efter ca 7 km kommer väggen. Där gick alla som jag såg. Det skulle ha kostat mycket mer än det smakat att springa uppför där. Väl uppe har man en underbar utsikt – som jag inte stannade och kollade på – och sen bär det av nedför igen. På en lerig stig med massor av rötter och stenar. Inte helt lättlöpt alltså.

Ungefär så ser det ut sen fram till ~15 km när det blir asfalt sista 2,7 km in till mål.

Jag sprang i mål på 1:32:29 och är otroligt nöjd över det. Distansen var alltså 17,7 km vilket ger ett snitt på 5:14 vilket är riktigt bra för att vara mig i terränglöpning. Det är skönt och häftigt att springa i naturen, ju mer natur desto bättre, men ändå tycker jag att det är svårt att få till det på träning. Det blir mina gamla vanliga asfaltsrundor och i bästa fall nån gång i månaden bryter jag vanan och går ut i skogen. Eller i alla fall grusvägar kring Skatås.

Sammanfattningsvis. Om ni inte var med och sprang igår så boka in 14 september 2013 redan nu för nästa års upplaga av loppet. Det är grymt kul att springa!

Efteråt var det Risvedenfest på Sjövikslokalen(?) och det var också kul, men på ett annat sätt. Sportdrycken byttes mot öl, vattnet mot vin och energibars ersattes av god grillmat med tillbehör av alla de slag. En liten virre slank nog ner också innan bussen säkert tog mig tillbaka till civilisationen för en god nattsömn som varade långt in på förmiddagen.