Mariestad Marathon 2012

Ok, jag var lite stel i vader, lår och sätet i morse. Så även i går kväll och troligtvis även imorgon. Det gör lite ont här och lite ont där. Men jag sprang ändå ett marathon igår och det vore konstigt, ja rent av fel, om det skulle gå helt obemärkt förbi. Både kroppsligen och mentalt. Men med ett dygns perspektiv på loppet kan jag nu sammanfatta och sammanställa min gårdag.

Klockan ringde 06:25. Jag hade nog varit vaken några minuter för jag stängde direkt av klockan, pussade min underbara flickvän (som med rätta stannade kvar i sängen) och gick upp. Frukosten i form av två mackor – en med ägg och en med skinka – var fixade redan kvällen innan så när jag bara nån kvart senare satt i bilen åt jag dessa på vägen. Det var trots allt ungefär 3 timmar till start när jag startade min resa i Göteborg.

Resan tog två timmar och en timme före start anlände jag till Mariestad och hittade efter lite möda (och hjälp av Anders) startplatsen. Nummerlapp hämtades och kläder byttes och snart satt vi några stycken och tjôtade om tider och planer m.m. Men när klockan närmade sig 10 gick vi ut och lyckligtvis hade det slutat regna och starten gick.

Planen var att hålla ca 5:10-5:15-fart första 32 km och sedan se vad som hände. Men kroppen gillade inte att springa i det tempot. Så jag anpassade planen och sprang i ca 5:00-5:05-tempo så fick det bära så länge det kunde. Det höll förvånansvärt långt och länge. Först efter ca 30-32 km började jag känna att jag hade svårt att hålla tempot. Det sjönk sakta men säkert till ca 6-fart och viljan att börja gå lite kom över mig. Men jag klarade mig från det och sprang hela vägen in i mål. Sista 2 km orkade jag t.o.m. öka tempot lite.

Fartkurvan

I mål kom jag på 3:40:54 vilket var en ”putsning” av mitt personliga rekord på distansen med ca 18 minuter. Helt ok.

Jag svävade som på moln hela kvällen igår och samma underbara flickvän som jag lämnade i sängen på morgonen bjöd på den mest underbara återhämtningsmiddag jag ätit – stekt kött med potatisgratäng och en god sallad. Och smågodis till efterrätt 🙂

2 kommentarer

  1. Härligt jobbat Johan:) Putsandet med 18 min är en jäkligt bra putsning:)

  2. Kul rmed rapport.Återigen, strålande jobbat!
    Grym känsla närmande har en plan och följer den. Och du har klar potential för än mer. Glöm inte låta återhämtningen ta sin tid!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2018 jBrodin

Tema av Anders NorenUpp ↑