Råg- och fröbröd

En facebookvän postade häromdagen en bild på hembakat bröd som såg så himla gott ut så jag snackade till mig receptet och slängde ihop ett par limpor som fick stå i ugnen under tiden jag var ute och sprang sex kilometer ikväll.

Det blev verkligen jättegott. Speciellt med en skiva vällagrad herrgårdsost på.

Så håll till godo. Värt ett provbak, jag lovar:
2 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl kruskakli
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
4 msk bakpulver
2 msk olivolja
250 g kesella
8 ägg

Rör ihop de våta ingredienserna för sig och de torra för sig. Blanda ihop det torra och det våta.
Dela upp degen i två delar och lägg i två bakformar (ungefär som dessa) och grädda i 55-60 minuter i 200 grader eller 50-55 minuter i 180 grader om du har varmluftsugn.

One Thought on “Råg- och fröbröd

  1. Här har vi receptet! Detta ska jag lätt testa! Ser gott ut! Och kan helt ärligt bara vara godare än det jag gjorde innan idag. *urk* Ska bara se så jag har grejor hemma till det.

    Ha det fint och tack för tipset!

    /Veronica (JoduVirre)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation