Slasklöpning och kesoplättar

Så här i efterhand är jag riktigt nöjd att jag kom ut och sprang igår. Hela 12 km dessutom. Inte så illa. Det var ju inte nåt trevligt väder alls, och väglaget var under all kritik. Ett lager slask täckt av ett lager vatten ungefär. Så genom Slottsskogen, där få hade satt sina fötter, gick det otroligt långsamt. Se de 2 sista km av fartgrafen nedan.

Långsamt genom Slottsskogen (ca 10-11,7 km)

Väl hemma var jag blöt och kall om fötterna. Hungrig och trött. Men väldigt nöjd. Främst för att jag tagit mig ut men med tanke på omständigheterna så var det ganska ok presterat också. Det blev en snabb macka och en kopp kaffe och sedan lite jobb och slappande tills H kom hem från träningen och vi lagade Kesoplättar till kvällsmat. Dessa serverades med kallrökt lax och en romröra på creme fraishe och röd stenbitsrom. Otrrrrroligt gott!

Kesoplättar - mums

Receptet? Jodå, det här är lagom till 2 personer, eller en riktigt hungrig:

2 ägg
250 g Keso
2 msk mjöl
En nypa salt

Blanda allt i en mixer eller med stavmixer så att grynen i Keson går sönder. Värm upp en stekpanna eller två och häll ut små plättar, eller använd plättlagg om du har, och när den har blivit gyllenbrun så vänder du och steker andra sidan.

Klart!

För oss var det första portionen Kesoplättar igår. Men det kommer bli fler, för det var riktigt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation