Stockholm Marathon 2011

I fredags körde jag, Niklas och Krister från Göteborg och Alingsås till Stockholm för en av löparsveriges stora begivenheter. Stockholm Marathon. Två ganska laddade ord. Ett riktigt kraftprov för de flesta som ställer upp. Ett omöjligt och orealistiskt mål för de allra flesta svenskar.

Jag stod vid sidan av i år. Plåtade för jogg.se och hejade på alla jag kände igen. Först vid starten där det var riktigt mäktigt att få stå bland resten av pressfolket på gångbron över Lidingövägen, och sedan vid Rålambshovsparken där löparna passerade efter 10 och efter 35 km.

Eliten och de riktigt vältränade motionärerna kom, och sedan massan som springer i mål på runt 4 timmar men sedan var det ganska fascinerade att stå och se löparna som passerade milen på 80-90 minuter. Vilka hjältar! Frågan är om de tog sig i mål, och om de gjorde det under maxtiden. Hur som helst så syntes det på de flesta av dessa att de verkligen njöt av att vara där. Antagligen ligger en lång resa, fysiskt eller mentalt, bakom starten i lördagens mara.

Visst var det lite surt att inte få springa själv. Förutsättningarna var ju optimala förutom den kanske lite för starka vinden. Men det var faktiskt kul att stå vid sidan av också. Och det blev ju en del bra bilder.

Men nästa år, då springer jag igen 🙂

Startmyllret sett från gångbron över Lidingövägen

Ledarna passerar 35 km, riktigt bra löpsteg på de killarna alltså...

Många fötter passerade oss

Även en marathonfotograf blir hungrig ibland 🙂

Genomgång av ca 600 bilder i vårt provisoriska kontor, eller "BaseCamp"

One Thought on “Stockholm Marathon 2011

  1. Vilket roligt jobb du verkar ha! (förutom att du inte kunde springa då.) Och yes! Nästa år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation