Så var det gjort. Hisingen Runt 2011 blev min första motionstävling utanför löparsfären. Detta var ett av mina mål för året och nu är det gjort.

Cykellopp - check

Uppladdningen kunde knappt ha varit bättre. En riktigt god hemlagad Spaghetti Carbonara i det allra bästa sällskap igår kväll. Ett glas vin och soffmys till ESC-finalen (förresten synd att inte Irland vann). Upp i morse, en macka och lite fil och sedan cykla de 4 km till Frihamnen som uppvärmning. Jag hängde lite och kollade in mina medtävlande och förundrades över att vissa gick in för hela grejen med liv och lust och cyklar för säkert 30-40 tusen medan andra körde på sina mammors skramliga cyklar från 1965… Öppet för alla helt enkelt.

Starten gick och vi trampade iväg. Jag hittade ganska snabbt mitt tempo och trampade på. Ibland cyklade jag om, ibland blev jag omcyklad. Allt gick finfint till ca 35-40 km när himlen öppnade sig och regnet började vräka ner. Men det var inte så mycket att göra åt det. Trampa på helt enkelt. Nånstans här började jag förstå att banan inte heller var 50 km, snarare drygt 55, och den vetskapen gjorde mig lite sur av nån anledning.

Efter 50 km, när jag alltså borde vara i mål, kom det en jättetrevlig hagelskur. Följd av mer regn. I det här läget var händerna så kalla att det började bli svårt att växla och bromsa. Trafiksäkerheten kändes sådär. Speciellt med tanke på att glasögonen var lite för mörka när solen försvunnit och dessutom täckta av vattendroppar. Farten sänktes alltså rejält mot slutet av loppet.

Knappt 57 km klockade jag loppet till. Jag blir lite förbannad när det är annonserat som ett 50 km lopp och sen är banan mer än 10% längre. Men det kanske är så i cykelsvängen? Nån som vet?

Men nu är premiären i cykeltävling klar. Det väckte ändå mersmak och jag hoppas att det blir nåt mer lopp, om inte i år så nästa.